eRublik polgára kalandjai

Az eRepublik egy stratégiai játék a neten. Modellezi az igazi világot: tanulni, dolgozni kell benne, de lehet háborúzni, sőt, még csalni is. Sajnos eRomania elfoglalta fél eMagyarországot, úgyhogy ehazafias ügy, hogy csatlakozzon minél több (nemcsak e-)hazafi! Ez a blog az én kalandjaimat írja le a kezdetektől a dicsőséges, avagy dicstelen végig. Remélem, sok ehazafinak ad ihletet a kezdéshez és segítséget a játékhoz.

Friss topikok

Linkblog

Visszatértem!

2011.06.10. 15:18 | Mikrobi | 1 komment

11 hónap után hosszú gondolkodás és félélet után, mivel már naponta dolgozom, edzek, harcolok, felvételemet kértem a(z időközben létrehozott) Kinizsi Század nevű katonai egységbe, nem tagadhatom tovább, hogy visszatértem az eRepre.

Eléggé megváltozott a játék, én meg rettenetes gyenge vagyok, ezért külön köszönet a századnak és a hadvezetésnek, hogy ilyen kevés sebzés ellenére visszafogadtak és tápolnak. Elég sok hülye kérdést is fel kell tennem, hogy megértsem a katonai modul mostani működését, de mindenre készségesen válaszolnak. Azért ma már elértem, hogy egy másik visszatérőnek én tudtam válaszolni a kérdésére:-) Nem tudom, sokáig maradok-e, ill. mit akarok a játéktól, de majd meglátjuk. Egyelőre ismerkedem az új lehetőségekkel. A játék sok mindenben egyszerűsödött és ami ellen 1 éve nagyon berzenkedtünk, azt kivezették a játékból.

Csak az az egy baj van, hogy a nemzeti valuták rettenetesen meggyengültek az aranyhoz képest (1/8-10-ére), miközben a cégek fejlesztéshez, tankoláshoz most is aranyra van elsősorban szükség.

Majdnem megnyertük az elnökválasztást!

2009.10.06. 20:36 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Párszor már írtam róla, hogy én a Szolidaritás Pártnak vagyok a tagja. Sőt, korábban elnöke is voltam, meg sokkal aktívabban részt vettem a munkában, mint most. Mostanra ui. kicsit kiábrándultam belőle, meg nem is a politika számomra a legfontosabb modul az eRepben. Azt láttam, hogy az MHP és a KARD minimális kampánnyal képes rendszeresen győzni a választásokon, mi meg programot írunk, körleveleket küldünk, vért izzadva kampányolunk és úgy vesztünk, hogy még ki is röhögnek. Ha meg megmondjuk a kormánypártnak, hogy milyen disznóságokat csinálnak, azzal lőnek vissza, hogy mi csak sarat dobálunk. Hát kell ez nekem?!

A párt néhány elkötelezett tagja azonban nem adta fel, éjszakákon át írták a programot, 6000 (!) levelet küldtek ki, egymás után írták a cikkeket, bőszen kommenteltek. Engem a külügyi program megírásával bíztak meg, amit először elvállaltam, de halogattam, aztán fölöslegesnek tartottam, végül kvázi könyörületből megírtam. Nem lett hosszú. A biztos esélytelen nyugalmával elvállaltam a külügyminiszterjelöltséget is. Viszont bejelentettem, hogy nekem ebből az egészből elegem van, legfőképpen abból, hogy amikor az MHP-sokkal beszélek, akkor nekem is beszólogatnak, hogy milyen parasztok vagyunk mi, SzP-sek. Az elnökválasztás után, 6 hónapos szakadatlan tagság után kilépek a pártból, független leszek.

Aztán tegnap reggel beléptem és azt láttam, hogy vezet Termetes Samu, a jelöltünk! Ünnepélyesen bocsánatot kértem és elismertem, hogy a kampánymódszer eredményre vezetett. Persze más szempont is volt, a népben egy nagyfokú elégedetlenség volt már a kormánypártokkal szemben, hiszen hónapok óta csak ők kormányoztak és amit katonailag a Kampec-kormány alatt elértünk, azt az Imre-kormány alatt szépen fokozatosan elvesztettük, most meg nincs háború, emiatt túltermelési válság van. Plusz volt pár balhé, amikor a kormánypártok prominensei igencsak nemtelen eszközökhöz folyamodtak, szóval a kormány lejáratta magát, mint IRL a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-banda.

Aztán délután kiábrándultunk. Az előny egész nap fokozatosan apadt, majd 4 óra felé 5 perc alatt érkezett 100 szavazat Kolozsra, aki ezzel átvette a vezetést. Ilyen fegyelmezett együtt szavazásra nagyon nehéz összeszedni az embereket, ezért scripttel irányított fake-ekre gondoltunk és reportoltuk. Persze nem lett eredménye. Mára aztán néhány százalékpontos előnnyel megnyerték a választást. Nekem viszont visszaadták a hitemet, hogy lehet még SzP-kormány. Most az a feladatunk, hogy minél több párttagot toborozzunk és minél jobban megmutassuk magunkat a sajtóban.

Elértem az eRep legmagasabb katonai rangját

2009.09.11. 12:24 | Mikrobi | 1 komment

Amikor elkezdtem játszani, remélni sem mertem, hogy elérem. Akkoriban egyetlen magyar field marshal (=tábornagy?) volt és a nagy-e-világban sem túl sok. Amikor elértem a general rangot és a 20-as szintet, még akkor is meg voltam elégedve az eredményemmel. De nem hagytam abba a játékot, mert továbbra is érdekesnek találtam és elértem az FM rangot. Innentől már a katonai nincs tovább, bár az van kiírva, hogy 75004/500000, tehát úgy látszik, mintha félmilliónál lenne még valami, de nem. Amikor Euphonix elsőként elérte az 500k sebzéspontot, átfordult a rangszámláló és ismét közlegény lett:-) Szerencsére csak egy időre, mert aztán javították a bugot. De nem kapott új rangot, újra FM lett. Akkor én írtam egy nyílt levelet, hogy vezessék be a generalissimus rangot mint tényleg abszolút legmagasabb rangot. Rengetegen aláírták, de mégse vezették be, azzal az indoklással, hogy a végtelenségig vezethetnék be az új rangokat és akik ma kezdik a játékot, azokkal, szemben akik régebben kezdtek, behozhatatlan előnyre tennének szert. És ebben igazuk van. Én elértem azt a rangot, amit Zoli, Tóth TamÃ&, vagy bármelyik más nagy tank. És ugyanígy elérheti más is, aki most regisztrál. Nekem 7 hónapra volt hozzá szükségem.

Feleves lettem!

2009.08.09. 22:46 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Ez a bejegyzes az erepes cikkem masolata. De van egy hosszabb valtozat is, lehet, hogy lecserelem arra.

2009. február 9-én kezdtem a játékot, Index-bébi vagyok. Mivel szörnyen felháborított, hogy Magyarország román megszállás alatt áll, teljes erőbedobással kezdtem játszani. Minden nap dolgoztam és edzettem (kevés kihagyással, pl. ban) minden nap, ezt 4 HW medál és 2 Super Soldier medál bizonyítja. Jelentkeztem a hadseregbe, a Kinizsi századba osztottak be, ahol hamarosan kineveztek őrmesternek (ma inkább hadnagynak hívatjuk magunkat). Részben állami pénzen elértem a general rangot, amiért ezúton is köszönetet mondok az hadsereg vezetésének és az adófizetőknek.
Adót fizettem magam is, nemcsak munkásként, de cégtulajdonosként is. Nem állítom, hogy nem csaltam adót, de a munkásaim többsége adózva dolgozott és elég sokat vásároltam a piacon is. Első cégem, egy indonéz gyémántbánya, Lantosé volt, ő rám bízta a vezetését, mert nem akart sok időt tölteni a játékkal (muhaha). A céget az akkori indexesek cégalapítását támogató program keretében 12 aranyas támogatással q2-esre fejlesztettem. Itt mindig magyarokat alkalmaztam és a magyar piacra termeltünk. Később ezt a céget megvettem tőle hitelre. Közben kinéztem magamnak egy osztrák kajacéget 3000 stock búzával a csűrben és a Kovacskokótol kapott hitelre megvettem. Amikor Stájerország Németországhoz került, hülyére kerestem magam az indonézeknek és indonéziai magyaroknak eladott kenyérrel (pl. megegyeztem cégtulajdonosokkal, hogy a munkásaikat hetente ellátom kajával és ő egyben, utólag fizet). Továbbá vettem egy argentin fegyvercéget, majd egy q2-es házcéget, szintén 3000 stock fával. Ezt q3-asra fejlesztettem és elég sokat vesződtem vele, de legalább komoly oktató-nevelő tevékenységet fejtettem ki Argentínában a wellness hasznosságával kapcsolatban. Vettem Csupitól (szintén hitelre, hehe, volt, amikor több mint 100 aranyra rugott a tartozásom) egy q3-as iráni vasbányát. Amikor Urál a miénk lett, ezt le kellett állítanom és mindössze 85 aranyért tudtam eladni (megse nem sírtam). Viszont gyorsan alapítottam egy bányát az Urálban és ezt 60 aranyas MFB-hitelből q4-esre fejlesztettem. Most várom, hogy a szerződés értelmében megvegyék az oroszok. Egy mentoráltamat multizás miatt banolták, ő rám hagyta indonéz vasbányáját és magyar fegyvercégét. A bányát eladtam, a fegyvergyár saját és szociális célokra működk, ill. szociális foglalkoztatóként. De most, a szabadság miatt egyik cégem sem működik, csak monetaryzgatok, nyertem is tegnap néhány aranyat a frankon.

Politikai pályát kezdetben nem terveztem, de Silent Bob beszervezett az osztrák TO-ba. Csak a medálért és az 5 aranyért mentem oda, de belecsöppentem a nagypolitikába. Németország be akarta kebelezni Ausztriát, ebben Chicco akkori elnök partner volt. Mi is akartunk egy szeletet a tortából a búzában gazdag Alsó-Ausztria képében, de az akkori vezetés, akinek nevét kiejteni is veszélyes manapság, finoman szólva nem volt konstruktív. Ennél többet nem mondhatok, mert aljas hazudozó szarember lennék és kapnék vagy 3 nap bant érte. Mindenesetre nagy élmény volt kevesebb mint egy hónaposként 3 ország elnökével tárgyalni. Chicco egy cikkem alá odakommentelte, hogy én egész biztos csak egy fake vagyok, 1 hónaposként nem lehetne ekkora tapasztalatom a játékhoz.

A Szolidaritás Párthoz szolidáris, segítőkész embereken keresztül kerültem közel. Itt szeretném kiemelni Bemapót. Ő és mások kajával, gifttel és legfőként hasznos tanácsokkal segítettek. Így, amikor a következő hónapban felmerült, hogy indulnék a magyar képviselőségért, evidens volt, hogy az SzP keretében indulok. Képviselőként aktívan részt vettem a parlament munkájában, elnök is voltam egy hónapig. Büszke vagyok rá, hogy Feherlo minden cinizmusa ellenére minden héten volt ülés, azokon igen ritka kivételtől eltekintve (és soha nem akkor, amikor a nagyasszony azt hitte, hogy elhallgattattam) moderáció nélkül tudtunk tárgyalni fontos kérdésekről. (Eddig) utolsó ciklusomban azonban az MHP-KARD nyomasztó fölényt szerzett és a parlament elnökségét is Feherlo kezébe adta, amit azonnal felhasznált a képviselők elhallgattatására és a parlamenti munka ellehetetlenítésére. Ezért nem adtam át neki az Orszaggyules orgot, amiért ő önhatalmúlag és törvénytelenül kibanolt a #kongresszus szobából. Az üléseket a pártszobából követtem. Benyújtottam egy indítványt leváltására, amit ő törölt és megvonta a postírási jogomat, én pedig fórumadminként elvettem az ő admin jogát (de a szavazások működőképessége érdekében visszaadtam).

Kétszer indultam a Szolidaritás elnökségéért. Első alkalommal csak Huba unszolására, minden esély nélkül, hogy baluro ne egyedül induljon, másodszor viszont látszólag a párt egésze támogatásával és 90%-os többséget kaptam. Azonban a választás után gyorsan kiderült, hogy a párt mégsem támogatja az előre meghirdetett programomat (káderek kinevelése és kormányzati pozícióba juttatása, még ha nem is mi adjuk az elnököt, a párt jobboldal felé nyitása, a pártvezetés egyszerűsítése, a pártembléma cserélje, pártcégek, stb.), a parlamenti választásokon mindössze 5 mandátumot szereztünk. Ekkor lemondtam és kivonultam a pártvezetésből. Ennek ellenére ma is sokszor megkérdezik a véleményemet, tervezem, hogy szeptembertől a pártvezetésbe is visszatérek.

Kezdettől fogva diplomáciával kívántam leginkább foglalkozni. 2 naposan lengyel nagykövet lettem, amit nem a rendkívüli képességeimnek tulajdonítok, hanem Kovacskoko bizalmának és annak, hogy akkor egyszerre több ezren regisztráltunk és fel kellett készülni Mo. nagyhatalommá válására. Később, amikor Hexaliának (vajon mi lehet vele?) vázoltam a Külügyminisztérium átszervezésével és a diplomataiskolával kapcsolatos ötleteimet, meghívott, hogy hajtsam is végre. Ekkor alakult ki a minisztérium ma is meglévő struktúrája a főosztályokkal. Az egyik vezetésére én kaptam megbízást és amikor Hexalia eltűnt, Kovacskoko a helyettesévé nevezett ki. Államtitkárként dolgoztam Falban és Pyrrhosz alatt is, majd Kampec kinevezett miniszterré. Külügyi munkámból szeretném kiemelni a lengyelek, horvátok, szerbek, görögök, törökök, spanyolok és észtek között és részben érdekében végzett munkámat. Augusztusban semmilyen posztot nem vállaltam, de mivel több lehetőségem van internetezni, mint reméltem, azért segítem Charlie50-et.

Mielőtt elértem volna a 7-es szintet, a Szolidaritás Párt boldog emlékű MTI-SzP programja keretében külügyi lapszemléket jelentettem meg az Összefogásban. Amikor megalapítottam a Panorámát, azt is alapvetően a külügynek szenteltem, de később belpolitikai, praktikus és humoros témák is helyet kaptak. Mostantól fogva pedig vallási témák is. Merthogy tegnap beléptem a Djozikeista Egyházba:-) Ja, és media mogul lettem, még akkor, amikor tényleg kevesen voltunk, talán 10 MM volt előttem Mo.-on. Sajnos, vallasom miatt nehanyan leiratkoztak, kerem a hiveket, hogy iratkozzanak fel helyettük. Illetve barki, akit erdekelnek az ujsagom temai.

Végül az első félévem néhány szám és a medálok tükrében: 20-as szintű vagyok 2655 tapasztalati ponttal, ezzel Mo.-on 50. lennék a ranglistában (persze sokan vannak most velem együtt Indonéziában). Kétszeres super soldier vagyok 10,53-as erővel, general 53262-es össz. damage-dzsel, kétszeres battle hero vagyok (persze vásárolt medálok, önerőből nem is hiszem, hogy képes lennék szerezni), ezzel az indexesek között 27. vagyok, 4 HW, 5 congress medálom van, és talán a legbüszkébb a media mogul medálomra és az 1425 előfizetőmre vagyok (ezzel ujsagom a vilagranglistaban a 39., a magyar ranglistaban a 8.). Olvasóim elismerését ezúton is köszönöm!

Ami a továbbiakat illeti: sokan vannak, akik ennél kevesebbel is beérték és abbahagyták. Azt hiszem, az USA földbe döngölésével túlnyerjük magunkat, aminek meglesz a böjtje. Baj lenne, ha most abbahagynám, abbahagynánk. Minden indexes társamat arra buzdítom, hogy ha kevesebb időt fordít is a játékra, a munkát, edzést és harcot ne hagyja abba, szükség van ránk! Hogy pedig rám, a cikkeimre, a politikai tevékenységemre, diplomáciai munkámra szükség van-e, megmutatja majd a közvélemény és az ország vezetése. Az eddigi segítséget és elismerést mindenesetre mindenkinek köszönöm!

Pszichopata az eRepublikon

2009.08.05. 09:08 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Par napja volt egy összezördülesem Quicksilverrel, Magyarorszag egykori elnökevel. Meglehetösen nyers stilusban kritizalta külügyminiszteri munkamat, miközben ö mindenfele az e-vilagban egeti Magyarorszagot. Az amerikaiaknak irt Shaok-fele elnöki cikk ala pl. odakommentelt, hogy vigyazz, csapda, a TO-zott olaszoktol meg bocsanatot kert, hogy Mo. nem mentette meg. De elnökkent is inkabb romanbaratkent müködött, treninghaborut szervezett a romanokkal akkor, amikor a legnagyobb szarban voltunk, javasolta, hogy lepjünk at az ellenseges szövetsegbe, stb. stb. Egyszoval arulja a hazajat.

De a fö baj az, hogy jelentkezett moderatornak is. Ez azt jelenti, hogy kenye-kedve szerint törölhet hozzaszolasokat, cikkeket, osztogathatja a figyelmezteteseket es a banokat. Miutan nem hagytam magamat es mindengyalazkodo cikke ala odakommenteltem, hogy mi az igazsag, cikket irt ellenem, a nevemet tartalmazo cikkek ala odakommentelt valami szitkozodast (meg akkor is, ha csak egy külügyi temaju elöadasom beharangozasa volt), kitett egy shoutot (olyan, mint az IWIW-en az üzenöfal), hogy "Mikrobi aljassagbol hazudozik rolam, mert gyülül engem". Ez utobbi shoutjat sokan lementettek es jol tettek, mert egy nap mulva misztikus modon eltünt. En viszont egy ugyanilyen tartalmu kommentemert kaptam ketnapos eltiltast, Shaok meg, aki egy kommentjeben azt merte allitani, hogy Quicksilver eltüntette a kompromittalo shoutjat, szinten 2 napost. Amikor az orgommal kommentben közöltem a közvelemennyel, hogy mi törtent, az orgomat is banoltak 2 napra. Mohinho irt egy gunyoros hangu tiltakozo cikket, 2 nap ban. Ekkor elszabadultak az indulatok. A tovabbiakban bant/warningot kapott Sturmwehr, Huba, drith, Kovacskoko, bukktolgy, Shaok egy orgja vegleges bant, Feherlo (aki pedig Kuvik egyik utolso vedelmezöje volt), elhatarolodo cikket irt, amiert szinten kapott egy ideiglenes eltiltast. Akit kihagytam, irjon ide kommentet! Bukktolgy mar meg is irta, hogy abbahagyja a jatekot.

Eddig mindenkit arra buzditottam, hogy regisztraljon. Most egy ideig ovok ettöl mindenkit. Aki ugy gondolja, hogy nem biztos, hogy ennyi renitens van es a moderatorral is lehet talan nemi baj, ill. ugy gondolja, hogy egy erepes moderatornak nem lenne szabad ilyen durvan beleavatkozni a jatekba es esz nelkül banolni mindenkit, aki a müködeset - legyen az  politikai, vagy moderatori - kritizalja, irjon egy tiltakozo levelet Cristi Badeanak az eRepen! Bar Kuvik most is mindent megtesz, hogy a romanokat kiszolgalja, talan van bennük annyi jo erzes, hogy eltavolitjak ezt a sulyosan beteg nöt, a jatek erdekeben. De vigyazzunk, udvarias es nyugodt hangnemben irjunk, nincs szükseg több banra! Meg sertegetni sem azt kell, aki nem bantott minket, es akitöl elerni kivanunk valamit!

Egyszerűbb regisztráció az eRepublikra!

2009.07.09. 12:30 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Mostantól van egy egyszerűbb lehetőség az új játékosok meghívására. Ha erre a linkre klikkeltek, egy olyan oldalra juttok, amin keresztül az én meghívottamként regisztráltok. Miért fontos ez? A játékban vannak kitüntetések (medálok). Már van több hard worker (30 napos folyamatos munka), congress (képviselői) medálom, egy media mogul- és egy super soldier medálom. Valószínűleg elnöki medálom sose lesz, battle hero és resistence hero medálom (egy csatában a legtöbb sebzést okozó katona kapja) még lehet. Nézzétek meg, itt van az adatlapom! És kaphatnék society builder (közösségépítő) medált, ha még 6-an regisztrálnátok az én meghívásomra és játszanátok egészen a 6. szintig (kb. 1 hét), de persze jobb lenne még tovább is. Hiszen ez egy jó játék, ezért is nem hagyom abba 20-as szintűként sem. Van, aki már másfél éve aktív játékos.

Természetesen aki regisztrál, azt segítem is, tanácsokkal és anyagilag is, hogy a kezdeti nehézségek el ne vegyék a kedvét. Tehát klikk és regisztrálj!

Végre külügyminiszter lettem!

2009.07.06. 20:04 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Hát elértem, amiért első naptól fogva pedáloztam! Aki kezdettől fogva figyelemmel kíséri pályámat, láthatta, hogy már a 2. napon nagykövet lettem (persze ez akkor még nem sokat jelentett). De azóta is intenzíven foglalkoztam a külügyi dolgokkal, államtitkárként diplomataiskolát csináltam, a másodikban már elő is adtam. A Shaok-kormányban egy-két tárgyalással is megbíztak, most végre az én kezemben futhatnak össze a szálak:-)

Többször is voltam már miniszterjelölt, az igazat megvallva most én jelentkeztem. Egészen pontosan Kampec beszélt a chaten a jövendő kormányról és rákérdeztem, hogy ki a külügyérjelöltje. Rámprivizett és azt mondta, hogy ott nem tervez változást (akkor államtitkár voltam). Mondtam, és mi lenne, ha a kormányában én lennék a miniszter és a miniszter az államtitkár? Azt mondta, nincs ellene kifogása, ha a miniszternek sem. Megkérdeztem, nem is akart a következő ciklusban maradni, de államtitkárként szívesen maradt volna, alattam is. Tehát a külügyi csapat maradna, csak a vezető lesz valaki más a csapatból. Így aztán már csak meg kellett nyernie Kampecnek a választásokat. És megnyerte:-)

A dolgot érdekesebbé teszi, hogy Kampec annak a KARD nevű pártnak a jelöltje volt, amelyik az OGy-elnököt adta. Akivel pedig igen csúnyán összevesztem. Természetesen erről is beszéltünk. Egyetértettünk abban, hogy más politika folyik a parlamentben és más a kormányban. Feherlónak nem lesz kormánytisztsége, bár tapasztalatai miatt ott lesz a kormányszobában, viszont csak kormányzati dolgokról lesz szó, a kormányszobán kívül meg bátran veszekedhetünk a demokráciafelfogásunkról.

Nagyon izgulok, elvégre az eRepublik legnagyobb hatalmának külügyminisztere lettem:-) Drukkoljatok!

20-as szintű lettem

2009.06.30. 00:06 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Ma elértem a 2000 tapasztalati pontot, ezzel a 20-as szintet. Az Index-generációban, amennyire látom, 3.-ként. Nem rossz:-) De országosan is 120. vagyok a ranglistán a 12000-ből. Előttem van egy csomó PEACE-tank, akik csak a harclehetőség miatt vannak itt, úgyhogy a magyarok között még előrébb is. A TOP 100-ban valószínűleg benne vagyok:-)

Ennél már kellemetlenebb, hogy a nagy politizálásban valaki felfedte, hogy pap vagyok, sőt, azt is, hogy hol, arckép, stb. Attól ugyan nem félek, hogy valaki emiatt megkeres és megver, de ha tudják rólam, hogy ki vagyok, nemcsak engem szidnak, hanem az összes papot és az Egyházat is.

Na de miért is szidnak? Tegnap megvolt az Országgyűlés alakulóülése. Botrányos körülmények között zajlott le, olyat választottak elnöknek, aki mindig is cinikusan kongresszusellenes volt. Az új elnök indítványára megszavazták, hogy gyakorlatilag nem szólalhat meg senki. Prejudikálják, hogy aki meg akar szólalni, az csak obstruálni akar, pedig már nem is tag Quicksilver. A részleteket ma annyi cikkben és kommentben megírtam az eRepen, hogy nem akarom itt is. Inkább bemásolom egyik párttársam kommentjét:

Azért lett ez az egész, mert szánalom és gyász, amit Fehérló és a KARD+MHP művel. Értsétek meg, a fiatalok is, ez egy szocioszimulátor. Senki nem bántja azokat, akik katonaként élik meg, és hadseregben vannak, és 3 gombot nyomkodnak naponta, meg szervezik a hadsereg ellátását és működését.
Van, aki demokráciát szeretne játszani, értelmes vitákkal, országgyűléssel, működő, normális, tisztességes, demokratikus szavazásokkal és döntésekkel. Ezt sincs joga senkinek korlátoznia.

Az pedig a demokratikus oldal híveinek arcul csapása, mit csapása, vastag slejmes arculköpése, hogy a kongresszust elnöksége idején a sárba tipró és gyalázó Fehérló, aki szerint nyíltan nincs rá szükség, most OGY-elnök lett. Ő, aki a kongresszt arra használta, miközben építgette a "2+5+2 gombnyomás hazáját", hogy "kell XY kiutalás a nemzeti bankba", és ha kérdést tettél fel neki, hogy mire és miért, gúnyosan és agresszívan elküöldött a sunyiba.

Na ezért szánalom és gyász, ami az OGY-ben megy. Tisztelni kell egymást, és egymás játékfelfogásait, játékmegélését, mert nincs egy helyes út, egy helyes megoldás.

Az igazsághoz hozzátartozik, és engem most azért támadnak annyira, mert lenyúltam az Orszaggyules organizationt az újságjával, a Parlamenti Naplóval együtt. Természetesen nem kívánom megtartani, de nem adom át annak, akinek egyetlen célja a kongresszus lejáratása. Feherlo megválasztása jogszerű ugyan, de mélységesen antidemokratikus. Nem engedem, hogy ezt az orgot használja diktatúrájának szócsöveként. Ló retorzióként kitiltott a parlament chatszobájából is, ami szintén antidemokratikus és diktatorikus. Jól néznénk ki, ha az IRL képviselőket is kidobnák az ülésteremből. Azért a mandátum az mandátum. De nagy kár nem ért, hiszen úgyse szólalhatok fel, a szavazásoknak sincs semmi értelme, mert a parlamentben többségben vannak a radikáljobbos droidok, akik gondolkodás nélkül megszavazzák, amit a pártvezetőik eléjükterjesztenek. Ezért nem is bántam meg egy szikrányit sem, hogy a játék egyetlen baloldali, liberális pártja tagja lettem. Itt ők a legdemokratikusabbak.

Az elmúlt két hónap eseményei

2009.06.26. 21:16 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Jaj, de régen nem jelentkeztem! Szégyellem is magam miatta piszkosul. Két hónap az eRepen nagy idő, két teljes politikai ciklus. Mindkettőben országgyűlési képviselő voltam, egyben még az OGy elnökévé is megválasztottak. Tartottunk is ülést minden héten szépen. Sajnos, az elnökkel, Feherlofia Koppannyal nem igazán tudtunk együttműködni. Semmiről sem egyeztetett velünk. Folyamatosan adatta be a hozzá hűséges képviselőkkel a pénznyomtatásokat, a többség meg is szavazta. Ebből fizettük a hadjáratokat, amelyek viszont kétségkívül jól sikerültek. A forint pedig gyengült, a végén már 0,022 aranyért alig lehetett eladni, a legkisebb kitett egység 0,1 Ft volt. Írtam egy cikket, amiben szörnyű folytatást jósoltam a gazdaságnak, ebből aztán nagy vita lett, még Shaok is megszólalt, aki a magyar eRep vitathatatlanul legjobb gazdaságisa.

Politikai pályám további eredménye, hogy Hexalia külügyminiszter meghívott a KüM-be, hogy szervezzem át a nagyköveti rendszert. A javaslataim alapján létrehoztunk három főosztályt a szövetségek alapján: PEACE, ATLANTIS és az el nem kötelezett országok főosztáláyt. Ezek egyikének én lettem a vezetője. Ezen kívül életre hívtam a diplomataiskolát, hogy a leendő és meglévő nagyköveteket képezzük és új embereket toborozzunk. Ebből mostmár a 2. turnus megy. Hexalia sajnos egyik pillanatról a másikra eltűnt, azt se tudjuk, él-e, hal-e, így új miniszterre volt szükség. Nem, nem én lettem, hanem újra Kovacskoko, aki viszont kinevezett a helyettesévé. Rövid időre belépést kaptam a kormányszobába is, de aztán banoltak, mert túl határozottan SzP-s voltam, márpedig az ellenzéki párt:-) A következő ciklusban se lettem külügyminiszter, sőt, most se vagyok. De államtitkárként is egészen jól érzem magamat. Most Shaok az elnök, ő már beenged a kormányszobába, így mindenről tudok, ami a munkámhoz fontos. Tárgyaltam már az észtekkel, oroszokkal, spanyolokkal, görögökkel, horvátokkal, stb.

Volt egy próbálkozásom a Szolidaritás Párt elnökeként is, ellenfél nélkül megválasztottak. De nem fogadtak el. A párt korábbi meghatározó személyiségei kezdettől fogva kritizálták a tevékenységemet, szerintük meg akartam változtatni a párt irányvonalát (ez részben igaz is, hehe, jobbra akartam tolni az egyetlen magyar balos pártot), egyesek ki is léptek és új pártot alapítottak. A kongresszusi választásokon nem szerepeltünk éppen jól, ezért lemondtam. (Igaz, most visszavette a párt vezetését a nagy karizmatikus öreg, huba, és nem sokkal több képviselőnk van.)

Ami a gazdasági tevékenységemet illeti: a németországi kajacégemet eladtam, helyette vettem egy q3-as vasbányát Iránban, ismét hitelből. Jól teljesített, ezért vettem mellé egy q2-es fegyvergyárat is Argentínában. Azt csak időszakosan lehetett működtetni, mert elég gyenge volt a munkaerő, mostmár javul egy kicsit. Leginkább abból harcolok:-) Emellett vettem egy házcéget is Argentínában sok nyersanyaggal, összességében elég olcsón. A gyémántbánya meg közben szép lassan csődbe ment, le kellett állítanom, de még mindig nem tudom eladni. A vasbánya ugyanerre a sorsra jutott, de amikor elfoglaltuk az Urált, az elsők között alapítottam ott vasbányát, fel is húztam gyorsan q3-asra. Az adóváltoztatásoknak és a kevés bányának köszönhetően kezdetben hülyére kerestem vele magamat. Mostmár nem olyan jó a helyzet, tovább kéne fejleszteni q4-esre, csak 100 arany irtózatos nagy pénz... Ha meghívhatnám valamelyik olvasómat, kapnék érte 5 aranyat. ;-)

Végül a katonai karrieremről egy néhány szó: szívós edzéssel már megközelítettem a 9-es erőt, rangom pedig tábornok! Ezzel már oda lehet somni az ellenségnek rendesen;-) De sokba is került, mostantól kicsit visszafogom magam, kell a pénz a cégekre.

Újonnan regisztrálóknak!

2009.04.09. 22:53 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: meghívó regisztráció erepublik

Ezt a postot csak azért teszem ki, hogy aki mostanában szeretne regisztrálni, megkérjem, hogy az én meghívottamként tegye. Ezzel segít nekem megszerezni a society builder plecsnit, magának meg szerez egy mentort, aki fogja őt segíteni kezdetekben. Tehát ha megnéznéd, hogy mi ez a játék, klikkelj ide és regisztrálj!

Kiesett idő

2009.04.09. 17:07 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Jaj, de régen nem írtam már blogot!

Pedig sok minden történt, dehát nekem sem csak eRepublik van! Az előző postban emlegetett ausztriai puccs (vagy ahogy mi mondjuk, take over, TO) felemásan sikerült. Megszereztük a többséget, de nem lett 2/3-unk, amivel az elnököt, Chiccót el tudtuk volna mozdítani. Így pedig sok mindent nem tudtunk az országgal kezdeni. Az elnök lepaktál a németekkel, hogy átjátssza az országot nekik. eNémetország se volt túl nagy ország, de ők is akartak egy olyan cikket, mint a miénk, amitől többezer új játékost reméltek, ezért kellett nekik a terület. Mi is akartunk volna 1-2 régiót, legalább Alsó-Ausztriát, ahol búzából high régió van (csak high területen lehet gazdaságosan termelni), de a németek nem mentek bele. Egy éjjel én is bementem az IRC-n a tárgyalószobába, hogy beleszóljak a nagyok dolgába, de semmit sem értem el. Azért megszívattuk őket, mert Burgenlandot megszereztük (a mai napig magyar terület), viszont ezzel eljátszottuk Németország maradék jóindulatát is és az ellenséges szövetséghez, az Atlantishoz csatlakoztak.

Az Önkéntes Katonai Mozgalomhoz végül is nem csatlakoztam, mert 7 aranyat kellett volna befizetni, én meg találtam egy kajacéget Ausztriában 3000 búzával olcsón. Inkább kértem kölcsön még 12 aranyat egy barátomtól és megvettem 37 aranyért. Amikor a cég régiója, Stájerország német területre került, vettem 5 aranyért a szokásos 20 helyett exportlicencet a német területre (ráadásul az egykori osztrák elnök bankja ki is fizette) és megnyitottam. Átalakítottam a 3000 búzát és eladtam jó pénzért nagyrészt magyaroknak és indonézeknek a feketepiacon, kisebbrészt még jobb pénzért a hivatalos piacon, Németországban. A végével megszívtam, mert szövetségünk, a Peace elhatározta, hogy az osztrák területeket megszerzi magának. Ezért először felkeléseket (revolutionary war, RW) robbantottak ki az osztrák tartományokban egymás után, majd az osztrák területeket hol az olaszok, hol a szlovének megtámadták és elfoglalták. Ha egy ilyen felkelés sikerül, a régió az eredeti országhoz kerül vissza. Míg Stájerországban tartott az RW, kinn volt a piacon 400 kajám, hadd vásárolják a németek még utoljára. Nem gondoltam, hogy vissza kellett volna venni a piacról a háború vége előtt, aztán ui. az embargó miatt már nem tudtam! Szépen kinnragadt és rárakódott az árra 40% vám, így most a kutya nem veszi meg, és én se tudom az osztrák területen 0,01 ATS-ért megvenni és feketén máshol eladni. És Stájerország egyetlenként marad is Ausztria. Szívás.

A gyémántbányát időközöben a tulajdonos el akarta adni, mert a sok háború miatt alig vásároltak giftet és lement a gyémánt ára. Érthető módon ragaszkodtam hozzá és próbáltam lebeszélni róla. Ezért aztán felajánlotta, hogy én vehetem meg hitelbe:-) Az adósságom gyorsan felszökött 40 arany fölé. Apránként le is törlesztettem, már csak 18 arannyal tartozom neki, ám most vettem egy q3-as vasbányát Iránban, olyasvalakitől, aki nem akar vele bíbelődni, szintén hitelbe:-D Mostmár 83 arannyal tartozom. De aranyosak, nem félnek, hogy nem fizetem vissza, hiszen a játék akkor értelmes, ha becsülettel játszunk.

Amikor Ausztriában értelmetlenné vált a további képviselősködés, lemondtam a mandátumokról és visszamentem jól keresni Indonéziába. 25-én azonban hazajöttem Magyarországra és indultam a parlamenti választásokon a Szolidaritás Párt színeiben. Ez már igazi politika és nem egyetlen szavazattal (amit magamra adatam) jutottam be a parlamentbe. Sőt, a legnépesebb régióban indultam, a legnagyobb nevek voltak az ellenfeleim, mégis országosan a 6. legtöbb, a régiómban a 4., a pártom jelöltjei közül pedig a legtöbb szavazatot kaptam! Túl sokat nem tudok tenni, eRepublikban elnöki kormányzás folyik, mi maximum elmozdíthatjuk az elnököt 2/3-dal, ha nagyon rossznak találjuk a működését. De annyira nem csinálja rosszul a dolgát.

Tegnap megint volt az Indexen egy cikk, újra regisztrált vagy 1500 ember. Én is meghívtam párat, jó lenne, ha meghívhatnék vagy 10-et, azért jár egy kitüntetés és 5 arany. Az adósságomat tekintve nem volna rossz;-) Aki jelentkezik nálam, azt minden szükséges információval ellátom, még anyagilag is támogatom.

A cég mai napja

2009.02.24. 23:11 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: erepublik

A Perth Diamond első másfél napja nagyon nehéz volt. Ma viszont már minden ment, mint a karikacsapás. Korán reggel kellett nyomtatnom valamit, ezért beléptem az eRepre is. Láttam, hogy kitört a szabadságharc az indonézektől megszállt eArgentinában! Hurrá, háború! A dolgozók tudnak kórházba menni és gyógyulni, lesz itt termelés! Gyorsan körlevél a harc szabályairól, hogy felmenjen a wellnessük. Aztán írtam a görög kajacégnek, hogy ma is vennék 20 db 1-est, valamikor de. láttam, hogy visszaírt, hogy rendben. Elküldtem neki a pénzt, délben látom, a tárhely tele is van szépen. Du. az indonéz kivételével mindegyik dolgozott, próbaképpen kiraktam az indonéz piacra a termelést, hát, el is vitték mindet:-) Pedig a srác megvette volna ma is. Egy keveset tudtam neki eladni este. Na, majd holnap:-)

Közben én elmentem Ausztriába, ahol választások lesznek. Elég kevesen lakják, annál több a magyar. Korábban, amíg nem volt eSzerbia, ők is eAusztriában laktak. Beléptem az egyik pártba és jelentkeztem képviselőnek. Állítólag meg fognak választani és kapok 5 aranyat:-) Jól jönne, kéne csinálni egy saját gift céget, hogy a nyersanyagot, amit megtermelek, mindjárt késztermékké is tudjam alakítani. De eközben a leköszönt külügyminiszter hadseregellátó céget szervez, hogy legyen fegyverünk és repülőjegyünk a háborúhoz... Ez már messzire vezet.

Cégvezető lettem

2009.02.23. 21:24 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: cégvezetés erepublik

Egy befektető rámbízott 38 aranyat. Ez komoly pénz. Emellett még pályáztam állami támogatásra is, onnan is bejött 12. Vettem 18 aranyért egy gyémántbányát az Indonéziához tartozó Nyugat-Ausztráliában. Elkezdtem munkásokat keresni bele, hát nem egyszerű a dolog:-( Írtam az állami cégekben (minimálbérért) dolgozó játékosok közül az első 20-nak. Olyan juttatásokat ígértem, mint amilyet én is kaptam a főnökömtől.  A legtöbbnek én küldtem az igen húzós árú repülőjegyet. Fogalmam se volt, hogy így rentábilis lesz-e, kinek fogom a cuccot eladni, csak reménykedtem és igyekeztem feltölteni a céget pénzzel. Még az ágyban is ezen agyaltam, nem bírtam elaludni. Tudom, ez kóros, de ez van.

Másnap kora reggelre megszületett az elhatározás: felfejlesztettem a céget 2-es szintűre (20 arany), így közel kétszer annyit termelnek a munkások, igaz, jobban csökken az erőnlétük. Természetesen mind nagyon le voltak harcolva, volt, amelyiknek csak 38-as volt. Sok mailt írtam nekik, hogy mire figyeljenek, hogy rentábilis legyen a cég. Írtam a befektetőnek, hogy sürgősen küldjön még pénzt és a saját pénzemből is betettem 2 aranyat meg 30 Ft-ot (minden megtakarított pénzemet). Küldött még 2 aranyat.

Napközben nézegettem az eRepToolst, hátha van valami olcsón az én derék munkásaimnak. És találtam nagyon Q2-es kaját, amivel az erőnlétük alig csökken a munka mellett. Egy görög cég volt, úgyhogy nem tudtam a piacon megvenni, hanem írtam neki, aztán megajándékoztuk egymást: ő nekem 20 kaját, én neki a fizetséget aranyban. Aztán nagyon olcsón, de még így is haszonnal továbbértékesítettem a fiúknak, így ez is növelte a bevételt.

Este aztán jött az újabb izgalom: kinek és mennyiért tudom eladni a gyémántot? Az ár meghatározásához segítségemre volt egy Excel-tábla, amit a nemrég lemondott hadügyminiszterünk készített (volt esze kivonulni a játékból és a diplomamunkájára koncentrálni). Ebben az összes változót (munkások wellnesse, skillje, fizetése) megadva pontosan meg tudtam nézni, hogy mennyi gyémántot termelnek és mennyiért kell eladnom ahhoz, hogy nyereséges legyen. A cégnek, amit az indonéz piac mellett, ahol túl olcsó volt, a japán piacra volt exportlicence, de ott a kutyának se kellett. Egyébként is a magyar piacra akartam termelni, hiszen ezért kaptam az állami támogatást. Elkezdtem kajabálni a chaten, de senki sem jelentkezett. Ezután végigpriviztem a giftcégeket, mire végre jelentkezett valaki, akinek el tudtam adni az utolsó darabig, mégpedig nyereséggel! Mindjárt az első nap! Huh! /me megtörli a homlokát. Persze az eladás csempészettel történt, ami elég bonyolulttá teszi a dolgot, de 49 egységet nem volt túl bonyolult donate-elni.

Állati sok időt elszartam vele, bánt is a dolog, de beindult a cég. Fogok tudni fizetni a munkásoknak és holnap is lesz, aki megvegye az árut. És ez nagyon fontos.

Gyakorló háború eRomániával

2009.02.21. 16:46 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: háború erepublik index baby index bébi

Elnökeink által egyeztetett módon tegnap reggel 7-től ma reggel 7-ig háborút vívtunk a Dél-Alföldért. Ennek a célja  nem a régió felszabadítása volt (ehhez még gyengék is vagyunk), hanem a gyakorlás. A kezdőknek 50-nel indul az erőnléte, ami nagyon kevés. A harc is erősen szívja le az erőnlétet, viszont lehetőség van a harctérről kórházba menni. Ha tehát valaki okosan csak keveset harcol, és utána kórházba megy, az erőnléte felmehet akár 100-ra is. Ezzel pedig nő a termelékenysége és a háborúban a sebzőképessége (strength).

A háború megint nagyon igénybe vette a szervereket, de a rendszer nem halt le, csak nagyon lelassult. Emiatt néhány funkció nem működött, pl. az avatarok (kis képek a felhasználó profillapján) is eltűntek. Legtöbben megpróbáltuk visszatölteni és sokan észrevették, hogy kaptak érte 2 tapasztalati pontot. Ez az egyik első feladat és tapasztalatszerzési lehetőség, úgy látszik, elfelejtették beleírni a programba, hogy csak egyszer adjon érte pontot. Állítólag volt, aki 250 pontot is szerzett így. Én 4-et, abból egynél még nem is tudtam, hogy kapok érte pontot. A chatünkön az öregek folyamatosan mondogatták, hogy ne használjuk ki ezt a bugot, mert kitilthatnak érte és nem volna jó, ha fél Magyarországot kitiltanák. Elnökünk, Quicksilver még cikket is írt angolul és magyarul, hogy ne csaljunk az avatarral. Ezzel ha eddig bárkinek is kétsége lehetett, mostmár biztos lehetett benne, hogy a magyar ilyen csaló népség:-( Eközben nyilván a románok is lelkesen töltögették a avatarjaikat, így a néhány napos, romániai sajtókampányra regisztrált játékosok mind elérték a harcképes 5-ös szintet és jöttek ellenünk harcolni:-( Kb. 10-szer annyit csaptak oda, mint mi:-(

De, mint mondtam, most még nem is terveztük visszafoglalni a régiót, csak edzeni és a wellnessünket feltornászni akartuk. Én a napforduló előtt 5-ször (aztán kórház), az új napon (de. 9 után) még 6-szor harcoltam, ezzel 22 tapasztalati pontot szereztem és elértem a 10-es szintet! Az Index-bébik között ez nem is rossz.

A 9-es szinttel akár már céget is alapíthatnék, de ahhoz kéne 20 arany. Most igen jól keresek, de így is mindössze 0,16 aranyat keresek naponta és még kajára, utazásra is kell költenem, szóval eltart egy darabig, hogy céget alapíthassak:-(

Végül szeretném belinkelni egy kezdőtársam cikkét első napjairól, szerintem ez sokat segíthet a most regisztrálni készülőknek.

Újságot alapítottam!

2009.02.18. 22:48 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: újság erepublik

Bizony, már a játékban is van újságom. Erre az adott lehetőséget, hogy az indonéz-thaiföldi csatában részt vettem és elértem a 8-as szintet (aztán a kórház segítségével maximumra tornásztam az erőnlétemet, ennek a főnök is nagyon örült, mert nőtt a termelékenységem). Az újságnak a Panoráma címet adtam, mert külpolitikával fog foglalkozni, ezt kezdtem még a Szolidaritás Párt lapjában. Itt érhető el.

Egy újság eRepublikban nagyon jól jön. Növeli az ember ismertségét, hitelességét, így szívesebben foglalkoztatják, nagyobb bért adnak neki. Az újságjában hirdetheti a saját cégét is (ha már van neki), de a politikai nézeteit is leírhatja benne. Én egyelőre nem akarom elkötelezni magam egyik pártnak sem, mert úgy látom, így hasznosabb tudok lenni eMagyarország számára. De ez abszolút nem jelent apolitikát és a pártok közötti szembenállás is jóval kisebb, mint IRL. A dolgom elég könnyű, mert most eIndonéziában vagyok, onnan úgyse léphetek be egyik magyar pártba sem. Azt hiszem, dolgozom mindegyik pártnak és megvárom, amíg valamelyik felkér, hogy lépjek a tagjai sorába:-)

Harcoltam!

2009.02.16. 15:51 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Mégis csak sikerült összehozni a háborút, de nem volt könnyű. Körülnéztem, hol a legolcsóbb a repülőjegy, ui. nagyon felmentek az árak. Meglepve tapasztaltam, hogy Ausztriában. Illetve röviddel előbb Olaszországban még egy kicsivel olcsóbbat is találtam, de azt Ausztriából nem lehet megvenni, magyart meg nem találtam online, akivel lehetett volna csempészni. Viszont a chatben hatasu repülőjegyekért könyörgött, így végül úgy döntöttem, hogy megveszem az ottani piacon árult 11 jegyet, ebből 9-et megkap ő, 1-ből én utazom el a háború helyszínére, 1-ből meg vissza. Ennek érdekében ő átutalta nekem a 9 jegy árát aranyban. Én a Ft-omat szintén átváltottam aranyra, majd az összes aranyat ATS-re. Ekkorra azonban 2 jegyet megvettek:-( Maradt 9, azt gyorsan felvásároltam. 7-et átküldtem hatasunak, majd a schillinget vissza akartam váltani aranyra, de csak jóval rosszabb árfolyamon tudtam volna, a két jegy ára nem jött volna ki belőle. Úgyhogy megegyeztünk, hogy majd később fizetem vissza neki, ha meglett a 6-os szint (azzal együtt jár 5 arany).

Ezzel kiléptem hőn szeretett munkahelyemről és elutaztam Indonézia Western Cape nevű tartományába, ahol q5-ös (a legjobban felszerelt) kórház van. A harcban a legjobb az, hogy utána igénybe lehet venni a kórházat. Az én erőnlétem 57 volt indulás előtt, az utazás csökkentette kettővel, kettőt rácsaptam a falra (összesen 17 pontos sebzést produkáltam, muhaha!), ezzel további húszat esett. Akkor otthagytam a hadszínteret, befeküdtem a kórházba és láss csodát! Máris felment 75-re! Ezek után úgy döntöttem, nem utazom vissza Salzburgba, hanem elfogadtam egy itteni állásajánlatot későbbi harclehetőség reményében. Bűntudattól mardosva írtam egy levelet korábbi munkaadómnak és beléptem egy indonéz olajkitermelő céghez. Most naponta 3 IDR-t (azt se tudom, ez milyen pénz:-) ) keresek, ha elérem a 2-es szintet a kitermelésben, megduplázza. Nem keresek annyit, mint Matyinál, de azért meg lehet élni és lesz lehetőségem edzeni.

Harcképes vagyok + eRománia gerinctelen húzásai

2009.02.16. 11:08 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: románia háború erepublik

Tegnap óriási lendülettel áttörtem az 5-ös szintet. Ez azt jelenti, hogy már részt vehetek a háborúban, ami csatánként +2 tapasztalati pontot ér. Ez pedig fontos, mielőbb el kéne érni a bűvös 6-os szintet, amikor 5 arany üti a markomat. 1 arany kb. 55-60 Ft és most szintemhez képest igen jól keresek, napi 4 Ft-ot.

De a háború nem egyszerű dolog. Ha nálunk nincs háború, el kell utazni a helyszínre,  kivéve, ha országunknak van szövetsége valamelyik résztvevővel (Ausztriában vagyok, ennek szinte senkivel sincs). Az utazás pedig egyrészt sok pénzbe kerül, másrészt fel kell adni a munkahelyet. Persze haza lehet jönni a csata után és újból belépni a munkahelyünkre, de az újabb "repülőjegy" (moving ticket). A legjobb most azoknak, akik Indonéziában dolgoznak, Indonézia állandóan háborúzik valakivel, most épp Indiát készül megtámadni. Ráadásul szövetséges, úgyhogy az utazást megspórolhatja, aki vele szövetségben van.

A játékban történt egy s más, amit érdemes még itt megírni. eRománia rendesen betojt az Index-baby-k nagy száma miatt. Ők is médiakampányt kezdtek az országukban, aminek a sikerében nagy létszámuk és nacionalizmusuk miatt nem kételkedem (bár nyilván az erdélyi magyarok is felfigyelnek a reklámra). De emellett a játékban is megpróbálnak mindent. Arról már az előző postomban írtam, hogy az egyik vezérürüt azért tiltották ki, mert egy felhívásban arra buzdította a román játékosokat, hogy a cégeikből rúgják ki a magyar dolgozókat, ne adjanak nekik enni, vásárolják fel előlük a kaját, hogy mielőbb takarodjanak "haza", a Dunántúlra (nekünk ennyi maradt most). Tegnapelőtt a chatünkben (#erep szoba) volt egy jól megszervezett flood kampány: maszkolt IP-vel 50 felhasználóval percekig floodolták a szobát, lehetetlenné téve a beszélgetést. Tegnap pedig pártelnöki választások voltak (ez még engem nem érint, kicsi vagyok hozzá) és két kisebb pártot is megpróbáltak a hatalmukba keríteni. Az egyiket sikerült is:-( Ezt hívják TO-nak (take over), ami a játékszabályok szerint szabályos, hiszen ki hol lakik, ott szavaz. Mi is készülünk az erdélyi magyarokkal és a megszállt területeken rekedt magyarokkal bekerülni a kongresszusukba és ott hatással lenni a politikába, de azért egészen más egy országba beutazni csak azért, hogy ott a hatalmat átvegyék! Ráadásul a párt nevét átnevezték Szolidaritas Party-ra, ami kísértetiesen hasonlít a mi Szolidaritás Pártunk nevére. Emiatt feljelentettük, de nem sok reményünk van rá, hogy az adminok lépnek miatta:-(

Szóval egyelőre nem sok jó hírrel tudok szolgálni, egyedül azzal, hogy az Index-baby-k szépen fejlődnek, lelkesek és vérszomjasak. Még egy-két hét és visszavesszük az országunkat!

Szolidaritás

2009.02.14. 22:03 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: politika erepublik

Az egyik pártot így hívják. Mégpedig a balos pártot. Nem mintha ennek eRepublikban jelentősége lenne, mert itt minden párt nemzeti. De a vezetők és a tagok nagy része IRL (in real life, bocs, már én sem bírom megállni) is balos. Ennek ellenére a legfelelősségteljesebb politikát ők csinálják. Na ja, eNagy-Magyarországról szó sem lehet. De miért? Mert a szerbek a szövetségeseink, Felvidéken nincs semmi, Erdély meg egyelőre távlati terv, Szegedig jussunk el:-( Az ehazafiak bizony pillanatnyilag nem tudnak mást, mint ordítozni, hogy legyaluljuk Romániát. Remélem, komolyabban is tudják venni a politikát. Nem sokára választások lesznek, indul a kampány. Kíváncsi vagyok.

Egyébként az erománok szikrányit se jobbak, mint a románok. Az egyik prominensük nemrég felhívást tett közzé, hogy a román cégek azonnal rúgják ki a magyarokat, ne adjanak nekik ennivalót és ne szavazzanak a magyar újságokra (amikből van bőven, és igen népszerűek, hehe). Ezért ideiglenesen kitiltották. Egyik szervezete nevében újabb felhívást tett közzé, ezt belinkelem. Eszméletlen, nem? A kommentemre küldött egy magyar nyelvű választ. A kis piszok:-) Azt viszont nem idézem, hogy mit írt. Visszaírtam, hogy egész jól ellenne a Magyarországhoz tartozó Erdélyben:-)

Visszatérve a szolidaritásra, immár kisbetűvel, nagyon segítenek minket az öregek. Ugyan ma felemelték a fizetésemet 4 Ft-ra, de a kaja, ami szükséges, hogy a napi munka és edzés hatását kompenzálja, közel ennyibe kerül. Alig tudnék félretenni. És hányan vannak, akik egyáltalán nem tudnak félretenni! Szóval kaptam egy csomó kaját meg ajándékot. Ja, történetesen a Szolidaritás tagjaitól, ez pártakció. Tényleg szolidaritás. Az is igaz, hogy már a második jó kommenteket kapott lengyel-horvát lapszemlém jelent meg. Szintén ennek a pártnak a lapjában. Jaj-jaj, totál elköteleztem magam! Ezen csak az segíthet, ha nem is Magyarországon kezdek politikai pályát. Ezzel is szolgálhatom a hazámat, hiszen ha bekerülök az osztrák parlamentbe, hatással leszek az itteni politikára.

Új munkahely

2009.02.12. 23:58 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: munka erepublik

Végre eltelt a 3 nap, amit kötelező egy cégnél tölteni és felmondhattam. Ez a Hungarian Foodnak, a Szociális Minisztérium szociális foglalkoztatójának is jó, mert a sok újonc iszonyú sok veszteséget termelt neki. De legalább nem haltunk éhen:-)

Ausztriába, Salzburgba költöztem és a Matyi's Grainnek dolgozom mostantól hivatalosan 3 ATS-ért, de nem így oldjuk meg. A 3 ATS-t minden nap átutalom a munkaadómnak, aki zsebből fog fizetni 3 HUF-ot (ami itt jóval többet ér, mint a 3 ATS). A munkám földművesség. Az elmúlt három napban a munkám feldolgozás (manufaturing) volt, abban 1,5-es jártasságot értem el. A földön (land) az első nap után 0,5-ös lettem, de itt is ilyen tempóban fogok fejlődni, legalábbis az elején. Terveim szerint sokáig itt maradok, ui. munkaadóm azt mondta, hogy ahányas lesz a jártasságáom, annyiszor 3 Ft-ot fog nekem fizetni. Az étkezést úgy oldjuk meg, hogy otthon vesz nekem valaki kaját, kicsempészi (donate), én meg hazaajándékozom az árát. Mivel a cég is, amelyiknek dolgozom, a magyar piacra termel, Ausztria az jövedelemadón kívül semmit sem kap, minden megy Magyarországra:-)

Nagykövetként megcsináltam a lapszemlét és felvettem a kapcsolatot azzal a lengyel sráccal, akivel az első este már beszélgettem. Kértem tőle egy kormánytaglistát, az egész közigazgatásuk oldalát elküldte. Innen kiderült, hogy ő a külügyminiszter:-) A lehető legjobb személlyel akadtam össze.

Háború eRomániával

2009.02.11. 21:30 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: háború erepublik

Megvolt a nagy csata Szegedért. Nélkülem. Egyrészt még túl fiatalka vagyok, hogy részt vehessek a háborúban, másrészt nem is nagyon értem volna rá. Azért megnéztem volna. A szerver lehalt a nagy háborúzástól, rossz nyelvek szerint mindig akkor, amikor a magyarok állnak nyerésre. Mindenesetre a csatát elvesztettük. Ha majd az "indexes generáció" felnő, újra támadunk:-)

Közben a mai munkával elértem a 4-es szintet, amivel már tudok meghívni játékosokat. Ezért aki szeretne játszani, írjon nekem egy üzenetet az e-mail-címével. Esetleg kommentben is megírhatjátok, ilyenkor a kommentet ki fogom moderálni (saját érdekedben).

Mivel már 3. napja dolgozom a Szociális Minisztérium cégénél, holnap kiléphetek és kereshetek egy jobban fizető állást. Ez az országnak is jót tenne, mivel ez a cég szociális foglalkoztatóként működik és veszteséget termel, csak az a célja, hogy a kb. 2000 újoncot eltartsa. Holnap ezért külföldre utazom:-)

Diplomáciai pályafutásommal kapcsolatban annyit tudok mesélni, hogy tegnap este megtalálta valaki a lengyelek eRep chatjét és beszélgettem a lengyelekkel. A külügyminiszter úr is tiszteletét tette, "smúzoltunk" egyet. Azt mondták, kár, hogy eMo. az ellentétes szövetségben van, mondták, hogy az indonézek (szövetségeseink) terroristák, meg hogy majd ők lobbiznak értünk, hogy bevegyenek minket az Atlantisba. Én felvetettem, hogy miért nem csinálunk egy eVisegrádot, erre hümmögettek. De állítólag ez teljesen reménytelen, jobban is teszem, ha nem ötletelek, amíg kicsit nem tanultam:-) Ma du. bemutatkoztam az elnökasszonynak is, tájékoztattam az eddigi munkámról és tájékoztatást kértem országunk külpolitikájáról.

Elvállaltam egy szemlézést a horvát és a lengyel lapokból (utóbbi amúgy is az én feladatom), ez megjelenik egy újságban. Első cikkem lesz:-)

Kék rendszám, zöld útlevél

2009.02.10. 23:09 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: diplomácia erepublik

Minden kezdet könnyű!

Tegnap Kovacskokó külögyminiszter úr meghirdette pályázatra a világ majd' összes nagykövetségét. Azonnal jelentkeztem. Mondtam, nekem feltétlenül kell kék rendszám és zöld útlevél. Azt mondta, majd ha kicsit táposabb leszek. Egyelőre olvassak, tanuljak. Érdemeimre és nagy játékmúltamra való tekintettel ma megkeresett és azt mondta, lehetek nagykövet. Lengyelországot választottam. Lengyelország IRL barátnemezt, elvégre "lengyel-magyar két jóbarát, együtt harcol s issza borát", de itt, a játékban egy ellenséges szövetséghez tartozik.

Feladatom az ottani újságok olvasása lesz, jelentés a miniszter úrnak, esetleg kommentek, cikkek írásával az ottani vélemények befolyásolása. Milyen szép lenne, ha Lengyelországot rá tudnám venni, hogy hagyják ott a nálunk tízszer erősebb szövetséget és hozzánk csatlakozna? Ez szép eredmény lenne! Drukkoljatok!

A kezdet

2009.02.09. 23:03 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: erepublik

Tegnap volt egy cikk az Indexen. Amikor láttam, hogy milyen bajban van eMagyarország, azonnal regisztráltam. Sajnos a cikk túl hosszú volt és számomra nem volt elég informatív, úgyhogy annyi hibát elkövettem, hogy közvetlenül regisztráltam az erepublic.com címen. Ez sem volt rossz, de ha valaki belülről meghív, akkor eMagyarország is nyer 5 aranyat. Az pedig nagy pénz, kezdőként látom, milyen nagy is. De legalább azt a még súlyosabb hibát nem követtem el, hogy az eRománia által megszállt részre regeljek, így legalább magyar cégnek, forintért dolgozhatok.

Az első két napban nem is volt más dolgom, mint

    * elhelyezkedni a Szociális Minisztérium gyárában (ez volt az egyetlen lehetőség)
    * dolgozni (egy 5 kérdéses kvízt kitölteni - 40 mp)
    * edzeni (másik 5 kérdéses kvíz - 38 mp)
    * kaját vásárolni (ezt már nem mertem alapos körülnézés nélkül, úgyhogy 3 p)
    * feltölteni Mikrobi képét (kereséssel együtt 1:30)
    * olvasni a játékról, beszélgetni a többiekkel a http://mibbit.com/chat/címen

A munkától és az edzéstől csökkent az erőnlétem (wellness), de nőtt a jártasságom (skill) a feldolgozó munkában. A 3-as szintre emelkedtem! Vásároltam ennivalót, ettől nőtt az erőnlétem. Ezen kívül, mivel eMagyarországon a polgárok borzasztó szolidárisak egymáshoz, kaptam ajándékot (gift), amitől tovább nőtt az erőnlétem. Egyelőre ennyi történt velem, de szerintem a játékkal ismerkedőknek is elég ennyi.