eRublik polgára kalandjai

Az eRepublik egy stratégiai játék a neten. Modellezi az igazi világot: tanulni, dolgozni kell benne, de lehet háborúzni, sőt, még csalni is. Sajnos eRomania elfoglalta fél eMagyarországot, úgyhogy ehazafias ügy, hogy csatlakozzon minél több (nemcsak e-)hazafi! Ez a blog az én kalandjaimat írja le a kezdetektől a dicsőséges, avagy dicstelen végig. Remélem, sok ehazafinak ad ihletet a kezdéshez és segítséget a játékhoz.

Friss topikok

Linkblog

Harcképes vagyok + eRománia gerinctelen húzásai

2009.02.16. 11:08 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: románia háború erepublik

Tegnap óriási lendülettel áttörtem az 5-ös szintet. Ez azt jelenti, hogy már részt vehetek a háborúban, ami csatánként +2 tapasztalati pontot ér. Ez pedig fontos, mielőbb el kéne érni a bűvös 6-os szintet, amikor 5 arany üti a markomat. 1 arany kb. 55-60 Ft és most szintemhez képest igen jól keresek, napi 4 Ft-ot.

De a háború nem egyszerű dolog. Ha nálunk nincs háború, el kell utazni a helyszínre,  kivéve, ha országunknak van szövetsége valamelyik résztvevővel (Ausztriában vagyok, ennek szinte senkivel sincs). Az utazás pedig egyrészt sok pénzbe kerül, másrészt fel kell adni a munkahelyet. Persze haza lehet jönni a csata után és újból belépni a munkahelyünkre, de az újabb "repülőjegy" (moving ticket). A legjobb most azoknak, akik Indonéziában dolgoznak, Indonézia állandóan háborúzik valakivel, most épp Indiát készül megtámadni. Ráadásul szövetséges, úgyhogy az utazást megspórolhatja, aki vele szövetségben van.

A játékban történt egy s más, amit érdemes még itt megírni. eRománia rendesen betojt az Index-baby-k nagy száma miatt. Ők is médiakampányt kezdtek az országukban, aminek a sikerében nagy létszámuk és nacionalizmusuk miatt nem kételkedem (bár nyilván az erdélyi magyarok is felfigyelnek a reklámra). De emellett a játékban is megpróbálnak mindent. Arról már az előző postomban írtam, hogy az egyik vezérürüt azért tiltották ki, mert egy felhívásban arra buzdította a román játékosokat, hogy a cégeikből rúgják ki a magyar dolgozókat, ne adjanak nekik enni, vásárolják fel előlük a kaját, hogy mielőbb takarodjanak "haza", a Dunántúlra (nekünk ennyi maradt most). Tegnapelőtt a chatünkben (#erep szoba) volt egy jól megszervezett flood kampány: maszkolt IP-vel 50 felhasználóval percekig floodolták a szobát, lehetetlenné téve a beszélgetést. Tegnap pedig pártelnöki választások voltak (ez még engem nem érint, kicsi vagyok hozzá) és két kisebb pártot is megpróbáltak a hatalmukba keríteni. Az egyiket sikerült is:-( Ezt hívják TO-nak (take over), ami a játékszabályok szerint szabályos, hiszen ki hol lakik, ott szavaz. Mi is készülünk az erdélyi magyarokkal és a megszállt területeken rekedt magyarokkal bekerülni a kongresszusukba és ott hatással lenni a politikába, de azért egészen más egy országba beutazni csak azért, hogy ott a hatalmat átvegyék! Ráadásul a párt nevét átnevezték Szolidaritas Party-ra, ami kísértetiesen hasonlít a mi Szolidaritás Pártunk nevére. Emiatt feljelentettük, de nem sok reményünk van rá, hogy az adminok lépnek miatta:-(

Szóval egyelőre nem sok jó hírrel tudok szolgálni, egyedül azzal, hogy az Index-baby-k szépen fejlődnek, lelkesek és vérszomjasak. Még egy-két hét és visszavesszük az országunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://erepublikpolgara.blog.hu/api/trackback/id/tr59946113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása