eRublik polgára kalandjai

Az eRepublik egy stratégiai játék a neten. Modellezi az igazi világot: tanulni, dolgozni kell benne, de lehet háborúzni, sőt, még csalni is. Sajnos eRomania elfoglalta fél eMagyarországot, úgyhogy ehazafias ügy, hogy csatlakozzon minél több (nemcsak e-)hazafi! Ez a blog az én kalandjaimat írja le a kezdetektől a dicsőséges, avagy dicstelen végig. Remélem, sok ehazafinak ad ihletet a kezdéshez és segítséget a játékhoz.

Friss topikok

Linkblog

Gyakorló háború eRomániával

2009.02.21. 16:46 | Mikrobi | Szólj hozzá!

Címkék: háború erepublik index baby index bébi

Elnökeink által egyeztetett módon tegnap reggel 7-től ma reggel 7-ig háborút vívtunk a Dél-Alföldért. Ennek a célja  nem a régió felszabadítása volt (ehhez még gyengék is vagyunk), hanem a gyakorlás. A kezdőknek 50-nel indul az erőnléte, ami nagyon kevés. A harc is erősen szívja le az erőnlétet, viszont lehetőség van a harctérről kórházba menni. Ha tehát valaki okosan csak keveset harcol, és utána kórházba megy, az erőnléte felmehet akár 100-ra is. Ezzel pedig nő a termelékenysége és a háborúban a sebzőképessége (strength).

A háború megint nagyon igénybe vette a szervereket, de a rendszer nem halt le, csak nagyon lelassult. Emiatt néhány funkció nem működött, pl. az avatarok (kis képek a felhasználó profillapján) is eltűntek. Legtöbben megpróbáltuk visszatölteni és sokan észrevették, hogy kaptak érte 2 tapasztalati pontot. Ez az egyik első feladat és tapasztalatszerzési lehetőség, úgy látszik, elfelejtették beleírni a programba, hogy csak egyszer adjon érte pontot. Állítólag volt, aki 250 pontot is szerzett így. Én 4-et, abból egynél még nem is tudtam, hogy kapok érte pontot. A chatünkön az öregek folyamatosan mondogatták, hogy ne használjuk ki ezt a bugot, mert kitilthatnak érte és nem volna jó, ha fél Magyarországot kitiltanák. Elnökünk, Quicksilver még cikket is írt angolul és magyarul, hogy ne csaljunk az avatarral. Ezzel ha eddig bárkinek is kétsége lehetett, mostmár biztos lehetett benne, hogy a magyar ilyen csaló népség:-( Eközben nyilván a románok is lelkesen töltögették a avatarjaikat, így a néhány napos, romániai sajtókampányra regisztrált játékosok mind elérték a harcképes 5-ös szintet és jöttek ellenünk harcolni:-( Kb. 10-szer annyit csaptak oda, mint mi:-(

De, mint mondtam, most még nem is terveztük visszafoglalni a régiót, csak edzeni és a wellnessünket feltornászni akartuk. Én a napforduló előtt 5-ször (aztán kórház), az új napon (de. 9 után) még 6-szor harcoltam, ezzel 22 tapasztalati pontot szereztem és elértem a 10-es szintet! Az Index-bébik között ez nem is rossz.

A 9-es szinttel akár már céget is alapíthatnék, de ahhoz kéne 20 arany. Most igen jól keresek, de így is mindössze 0,16 aranyat keresek naponta és még kajára, utazásra is kell költenem, szóval eltart egy darabig, hogy céget alapíthassak:-(

Végül szeretném belinkelni egy kezdőtársam cikkét első napjairól, szerintem ez sokat segíthet a most regisztrálni készülőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://erepublikpolgara.blog.hu/api/trackback/id/tr12956789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása